Totaalconcepten

Totaalconcepten

Saro Tuinontwerp is uw partner voor uw volledige tuinproject: van droom tot uitvoering. U kunt bij ons dus aankloppen al van voor de ontwerpfase, en we blijven tot uw dienst tot na de afwerking van uw tuin - tot en met het onderhoud toe. 

Een totaalproject bij Saro Tuinontwerp volgt doorgaans de volgende stappen: 

  • Stap 1 - Het kennismakingsgesprek

  • Stap 2 - De opmeting

  • Stap 3 - Het voorontwerp

  • Stap 4 - Het definitief ontwerp

  • Stap 5 - Het uitvoeringsdossier

  • Stap 6 - De projectuitvoering

 Stap 1 - Het kennismakingsgesprek

kiem.jpg

In het kennismakingsgesprek leggen we de kiem voor uw ontluikende tuindroom. Het eerste gesprek kunt u zien als een ‘verkennend gesprek’ tussen u, de opdrachtgever, en mij als ontwerper. Iemand die het uitzicht en de beleving van uw tuin of groenzone bepaalt, moet  in de eerste plaats de juiste visie, úw visie hebben. Daarbij mag men niet vergeten dat een project uitvoeren niet in 1 2 3 gedaan is.

 
Uw tuinwensen in een visie vertalen

Tijdens deze kennismaking worden ook eventuele problemen, ideeën en verwachtingen duidelijk gemaakt. Is het onderhouden van de bestaande tuin een te grote klus? Of wou u graag een zwembad of -vijver voor de kinderen en uzelf? Misschien bent u gewoon uitgekeken op het grasperk-met-bloemetjesborder dat er al sinds jaren hetzelfde bij ligt? Of bent u verhuisd en is de bestaande tuin een zootje? Kortom, uw wensen en de redenen wat en waarom er veranderd moet worden.

Na deze ontmoeting word door beide partijen geëvalueerd of er een goede basis is om op verder te bouwen. In dat geval kan er een kostenraming voor de opdracht en een afspraak voor het opmeten gemaakt worden.